Debut for Logi: Slik gikk landslagsperioden

Logi Tómasson spilte sin første turneringskamp for det islandske A-landslaget, mens Andreas Heredia-Randen scoret for G18-landslaget. Her er en oppsummering av landslagsperioden for våre spillere.

For andre gang på rad fant Åge Hareide plass til vår egen Logi Tómasson i den islandske landslagstroppen, og denne gangen ble det også «debut» for vår karismatiske venstreback.

Tidligere har han representert landet ved tre anledninger for det såkalte «liga-landslaget», med kun spillere fra nordiske ligaer, men nå har han også fått sin debut innenfor internasjonal dato og med fulltallig tropp.

Den kom da han spilte hele kampen i 2-0-seieren over Makedonia i åpningskampen i UEFA Nations League på fredag. Mandag ble det så 3-1-tap borte mot Tyrkia, med Logi på benken gjennom hele kampen. Det gjør at Island er på 3. plass i sin gruppe etter de to første kampene, ett poeng bak Tyrkia og Wales.

For G18-landslaget spilte Andreas Heredia-Randen begge kampene i løpet av landslagssamlingen.

I seieren over Nord-Irland på Melløs på torsdag var han én av åtte spillere som kom inn ved pause, og allerede tolv minutter senere scoret han kampens første mål da han noterte seg for sitt tredje mål med flagget på brystet. Det så lenge ut til å bli kampens eneste mål, men på overtid scoret Norge sitt andre, og vant dermed kampen 2-0.

Søndag spilte de så 1-1 mot Danmark. I denne kampen var Andreas i startoppstillingen, og spilte 80 minutter.

Andreas Heredia-Randen i aksjon mot Danmark.
Andreas Heredia-Randen i aksjon mot Danmark. Foto: Thomas Brekke Sæteren (NFF)

På G17-landslaget hadde vi André Stavås Skistad som vår representant. André satt hele kampen på benken da det ble 5-3-tap mot Danmark på lørdag, mens han spilte ni minutter som innbytter i 1-0-tapet mot Belgia i går.

I tillegg hadde vi Elias Hoff Melkersen på U21-landslaget, som slo Latvia 1-0 på bortebane og tapte 3-0 for Italia hjemme på SR-Bank Arena. Elias var ubenyttet reserve i begge kampene.

Vi har også to spillere på G15-landslaget som skal spille to kamper mot Sverige på Nordkisa stadion de neste dagene, Kevin André Dæhlin og Marius Østbye Eriksrud. Kampene spilles i morgen og på søndag.