Jakob vant «Årets Fotballforbilde»

Strømsgodset-kaptein Jakob Glesnes vant prisen «Årets Fotballforbilde» på Fotballfesten på Ullevaal Stadion i kveld.

Jakob Glesnes var nominert til prisen for «Årets Fotballforbilde» sammen med Brede Moe (Bodø/Glimt), Tore Reginiussen (Rosenborg) og Azar Karadas (Brann) – og det var vår kaptein som trakk det lengste strået.

Også GodsetUnionens egen Truls Waaktaar Schøne gikk til topps i kåringen årets supporter. Se intervju med de glade prisvinnerne her:


Valget av Jakob som «Årets Fotballforbilde» begrunnes spesielt med hans engasjement for barn og unge i Drammen. Han er den av våre spillere som har deltatt på flest Blåtimer og han går foran som en fantastisk rollemodell i alt han foretar seg.

– Veldig kjekt å få denne prisen. Hyggelig at det viktige arbeidet vi gjør utenfor banen legges merke til. Jeg husker selv hvordan det var å ha noen å se opp til da jeg var liten, sier 23-åringen fra Bergen.

Annonse:
Helt siden Jakob kom til Strømsgodset sommeren 2016 har han vært den spilleren som er mest aktiv i vårt arbeid med å gjøre Drammen til en bedre by å vokse opp i. Han er alltid positiv og imøtekommende, og stiller opp for barn og unge hver gang han får spørsmål.

– Det er en fantastisk anerkjennelse til Jakob. Han er en fantastisk fyr, og både som fotballspiller og utenfor banen har han fremstått som en ordentlig kaptein, sier Tor Ole Skullerud om 23-åringen.

Når kapteinen går foran på denne måten setter han på mange måter en standard for viktig dette er i vår klubb. Det betyr enormt mye for barna som får besøk. I Strømsgodset prater vi ofte om rollemodellens kraft, og det har vi virkelig fått oppleve i praksis gjennom tilstedeværelsen til Jakob i Blåtimene.

I kraft av sin posisjon som kaptein er Jakob Glesnes også ambassadør for vår samarbeidspartner Redd Barna.

På banen er Jakob en tøff, men fair spiller. Han har et positivt kroppsspråk og backer alltid lagkameratene sine, samtidig som han stiller krav. Jakob har en egen evne til å se alle rundt seg og han bryr seg om folkene han omgås. Han er rett og slett et forbilde og en strålende ambassadør for Strømsgodset og norsk fotball.

Annonse fra Eliteserien: