Årets siste hjemmekamp for jentene

Damelaget går nå inn i aller siste del av sesongen: Søndag venter Snøgg i årets siste hjemmekamp på Marienlyst - før sesongen avsluttes med en ren seriefinale i Sandefjord neste helg.

Annonse:

Vi og Sandefjord har fulgt hverandre tett gjennom hele sesongen i årets 3. divisjon kvinner region sør, og med to kamper igjen av sesongen står begge lag med 19 seire på 20 kamper og 57 av 60 mulige poeng.

Det er med andre ord kun målforskjellen som ligger lagene, der Sandefjord er i førersetet med sine 118 plussmål (124-6), mot våre 90 (102-12).

Sandefjords ene tap kom i det motsatte oppgjøret i siste kamp før sommerferien, da vi vant 3-2 etter mål av Guro Røgeberg, Margrethe Nygård og Kristine Finnestrand. Vårt eneste tap kom i bortekampen mot Pors i slutten av august.

Søndag spilles nest siste runde, der vi tar imot 4. plass Snøgg til vår siste hjemmekamp for sesongen. Sandefjord skal på sin side møte 6. plass Skarphedin på bortebane.

Kampen mot Snøgg spilles på Marienlyst søndag 13. oktober kl. 15:00, og det er gratis inngang på hovedtribunen.

Deretter venter etter alle solemerker altså en ren seriefinale borte mot Sandefjord i siste serierunde, der vinneren går seirende ut av avdelingen og kan kjempe videre for opprykk til 2. divisjon i kvalifiseringsspillet mellom de ulike avdelingsvinnerne i 3. divisjon.

- Det er ekstremt viktig at vi holder fokus på Snøgg-kampen nå. Det kan være enkelt å se forbi den, men for vår del er det viktig nå å ta den kjedelige «kamp for kamp». Vi må ha fokus på Snøgg og jobben som venter der, sier leder for damelaget, Jarle Finnestrand.

- Når vi kommer til kampen mot Sandefjord så lever den sitt eget liv, og all historikk blir visket ut for begge lag. Sandefjord er et sabla godt lag, og vi er et sabla godt lag, så det vil handle om hvem som får max ut den ene dagen, mener Finnestrand, som legger til at han det er hjemmelaget som har favorittstempelet på seg:

- Med hjemmekamp er det Sandefjord som er favoritter, men vi skal gjøre alt vi kan for å vinne avdelingen og kunne kjempe videre for opprykk.

Det laget som til slutt vinner avdelingen av Sandefjord og oss møter forøvrig Sola i én kvalifiseringskamp videre, før vinneren i den kampen møter Raufoss i kampen som til slutt avgjør hvem som rykker opp til 2. divisjon.

Til bortekampen mot Sandefjord søndag 20. oktober settes damelagets hovedsponsor Betonmast opp gratis buss for de som ønsker å ta turen til Jotun Arena. Mer informasjon om busstilbudet kommer til uka.

Annonse fra Eliteserien: