Blå drakt, grønn by – sammen for et renere Drammen!

Som første toppfotballklubb i landet har Strømsgodset sammen med Oslofjorden Friluftsråd mottatt midler fra Handelens Miljøfond for å bidra hver måned til en renere by, elv og fjord. Sammen med oss kan du ta en for laget - og vise ekte kjærlighet til byen vår.

Annonse:

 

Bildet: Lars-Petter Eggen, Magne Jordan Nilsen, Bjørn Heidenstrøm, Rune Marthinsen, Signe Rismyhr Engelund. 

For Strømsgodset er det viktig å ta samfunnsansvar og vise kjærlighet til våre egen by gjennom å  bidra til å bedre miljøet i Drammen. Daglig leder Magne Jordan Nilsen er stolt over å ha fått på plass et slikt samarbeid:

- At en så stor aktør som Handelens Miljøfond har tro på Strømsgodset og fotballen som en arena for å skape en endring tar vi som en stor tillitserklæring

— Magne Jordan Nilsen, Daglig leder Strømsgodset
- Som fotballklubb har vi et ansvar for det samfunnet vi er en del av. Med den kraften som ligger i fotballen kan vi bidra til å engasjere hele regionen til å plukke søppel. At en så stor aktør som Handelens Miljøfond har tro på Strømsgodset og fotballen som en arena for å skape en endring tar vi som en stor tillitserklæring. Kanskje er dette starten på en større nasjonal dugnad for toppfotballklubber rundt omkring i landet? 

Første toppfotballklubb

Tidligere i år mottok Strømsgodset, i samarbeid med Oslofjordens Friluftsråd, midler for å kunne bidra til aktivisere frivillige til å rydde søppel året rundt i Drammens-regionen. Fotballens unike evne til å skape engasjement i lokalmiljøet var en av hovedgrunnene til at nettopp Strømsgodset fikk tildelt midler til et slikt prosjekt: 

- Det ligger en lidenskap i fotballen som vi finner få andre steder i samfunnet. Flokkmentaliteten vi finner i fotballen engasjerer folk på mange arenaer. Strømsgodset har allerede en rekke gode samfunnsprosjektet, så derfor har jeg også stor tro på at et slikt samarbeid skal bære frukter for alle parter, og ikke minst for alle innbyggere i Drammen, sier konsulent i Oslofjorden Friluftsråd, Bjørn Heidenstrøm.

- Det ligger en lidenskap i fotballen som vi finner få andre steder i samfunnet.

— Bjørn Heidenstrøm, Oslofjorden Friluftsråd
Handelens Miljøfond har som formål å bidra til å løse utfordringene med plast i samfunnet. Gjennom sitt plastposefond støtter de ulike tiltak og initiativ som bidrar til forebygging, rydding og reduksjon av plastbruk.

Oslofjordens Friluftsråd er en ideell organisasjon som arbeider for en ren Oslofjord i økologisk balanse og har som hovedoppgave å gjøre strender og andre områder tilgjengelige for alle, fremme friluftslivet og beskytte naturen ved kysten.

Dette skal vi konkret gjøre

Gjennom samarbeidet vil vi arrangere månedlige ryddeaksjoner i Drammen hvor vi engasjerer ulike grupper med ulikt ryddefokus hver måned. Her skal vi involvere alt fra supportere, sponsorer, breddelag og frivillige til å få en renere by. Når alle tar en for laget kan vi få til mye.

Gatelaget og Gåfotballen plukket søppel på Gulskogen forrige fredag
Gatelaget og Gåfotballen plukket søppel på Gulskogen forrige fredag

Første ryddeaksjon er allerede gjennomført, med stor suksess. Fredag forrige uke bidro Strømsgodset Gatelag og Strømsgodset Gåfotball til rydding av Gulskogen Idrettspark-området. Nesten 20 stk. møtte opp med poser og hansker for å plukke søppel. Søppel ble ryddet rundt hele området før aksjonen ble avsluttet med en sosial samling med brus og boller til alle bidragsyterne. 

- En ryddeaksjon trenger ikke vare i timevis, det å gjøre litt og ofte er effektivt. Det å plukke søppel gjør noe med bevisstheten vår rundt egen atferd. I tillegg smitter det over på de som ser at vi bidrar, og man får en rekke positive ringvirkninger, avslutter Bjørn Heidenstrøm.

Neste gruppe ut er klubbens sponsorer, som skal til pers i juni. Da blir det søppelplukking i forbindelse med byvandring på Strømsø. Senere i sommer skal det engasjeres både breddelag og supportere i tilknytning til utvalgte hjemme- og bortekamper. Vi skal selvsagt finne tøffe temaer og flotte premier i løpet av årett

Og om du ble inspirert allerede nå - er det ikke noe i veien for å ta en for laget og plukke på egenhånd. Del gjerne dine søppelplukkebilder med oss med emneknaggen #enforlaget

Ta kontakt hvis du har en klasse, en gjeng eller et arbeidslag som vil rydde litt. Send en mail til [email protected] så følges dere opp

Annonse fra Eliteserien: