- Handler om å forbedre og forsterke

I morgen møter vi Sarpsborg 08 til treningskamp foran de seks gjenværende kampene i Eliteserien.

Annonse:

- Etter noen fridager og en god uke med trening er det viktig for oss å få en kamp i beina før vi skal møte Kristiansund neste helg, og mot et lag som ikke er så ulikt KBK i spillestilen, sier Jørgen Isnes foran morgendagens treningskamp.

Med Logi Tómasson (Island) og Elias Melkersen (Norge U21) på landslagsoppdrag, i tillegg til at noen spillere står over morgendagens kamp, gir treningskampen også mulighet til å gi kamptrening til spillere med mindre spilletid den siste tiden.

- Det er en fin mulighet til å få gitt enkelte spillere verdifull matching før de siste seks kampene, og inn mot en høstsesong vi ønsker å prestere godt i.

Vår hovedtrener ønsker også å se fremgang på det som er jobbet med på feltet i tiden etter hjemmekampen mot HamKam, hvor han fremhever fokus på å være mer fremoverrettet i presspillet og å ta tak i ballen på en bedre måte enn vi har klart i de siste kampene før pausen.

- Vi har jobbet konkret med å være litt mer på «framfot» i presspillet, og å sørge for at vi har lengre perioder med ball enn det vi har vært. Det handler om å forbedre og forsterke, det er ord som har gått igjen gjennom uka, forteller Isnes.

Til morgendagens kamp mangler som nevnt Tómasson og Melkersen, i tillegg til angrepsspillerne Marcus Mehnert og Nikolaj Möller. Mehnert er ikke klar ennå etter skaden som også holdt ham ute mot HamKam, mens Möller har en liten kjenning, hvor det velges å ikke tas noen sjanser i morgen.

En som derimot er med for første gang i A-lagssammenheng er Sigurd Dystland. Den 18 år gamle høyrebacken har spilt 21 kamper for Team SIF i 3. divisjon denne sesongen, og er en del av G19-troppen som vant NM i fjor og i høst skal ut i UEFA Youth League.

Her er troppen som er med til morgendagens treningskamp: Per Kristian Bråtveit, Frank Stople, Gustav Valsvik, Jesper Taaje, Fredrik Kristensen Dahl, Bent Sørmo, Sivert Westerlund, Lars Vilsvik, Sigurd Dystland, Kreshnik Krasniqi, Herman Stengel, Emmanuel Danso, André Stavås Skistad, Samuel Silalahi, Jonas Therkelsen, Fredrik Ardraa, Eirik Ulland Andersen og Marko Farji.

Kampstart på Sarpsborg stadion er klokken 13:00, og kampen sendes på dt.no / Direktesport.

Annonse fra Eliteserien: