Jostein Flo – 60 år

Vår egen Jostein Flo fyller 60 år i dag! Rune Marthinsen har på vegne av alle ansatte i Strømsgodset skrevet en hyllest til vår kjære kollega og klubblegende.

Annonse:

Jostein Flo kom til Strømsgodset fra Sheffield United før 1996 sesongen i det som rett og slett er tidenes beste signering for Strømsgodset. SIF ledelsen og trener Dag Vidar Kristoffersen gjorde en formidabel jobb med å overtale Stryningen til et opphold i Drammen – men at det skulle bli som det ble var ikke i noens villeste fantasi. 

Jostein slet med endel skadeproblematikk, så det var ikke slik at de største klubbene i Norge lå langflate etter han. Men det var selvfølgelig konkurranse, en konkurranse vi heldigvis vant! 

I april 1996 debuterte Flo i Strømsgodset i Eliteserien, på Ullevaal mot Skeid, og han debuterte med et brak. To scoringer, banens gigant og matchvinner var beholdningen etter de første 90 minuttene i helhvitt. Kampen etter scoret han fra over 30 meter på Frode Grodaas i Lillestrøm målet før han skadet seg og ble båret av banen. Mye pga at hans skadeproblematikk havnet vi i nedrykkstriden det året, en strid vi vant da vi sensasjonelt slo Start 6-2 i Kristiansand i siste serierunde. 

Året etter ble det historiske bronsemedaljer i Tippeligaen etter en aldeles fantastisk sesong. Vi var favoritter i cupfinalen, men med en halvskadet Flo på banen tapte vi 2-4 for Vålerenga i det som må defineres som en av de største nedturene i Flos fantastiske karriere. Et annet definitivt bunnpunkt var selvfølgelig tapet for Start i 1999 som førte til nedrykk.  

Jostein Flo er den SIF-spilleren med flest A-landskamper. Scan-Foto: Erik Johansen
Jostein Flo er den SIF-spilleren med flest A-landskamper. Scan-Foto: Erik Johansen

Jostein Flo ble toppscorer i Strømsgodset i alle sesongene fra 1997 til og med 2002. Han scoret 4 mål i samme kamp to ganger, begge på Marienlyst, mot Haugesund (Eliteserien 98, 4-0) og mot Byåsen (10-2, i Adeccoligaen 2000). Han stoppet på fantastiske 120 scoringer på 186 kamper. Han var med å spille Strømsgodset til opprykk i år 2000, og har altså bronsemedaljer i serien og sølvmedaljer i cupen på sin imponerende merittliste.  

Jostein er den SIF spilleren med flest a-landskamper. Til sammen spilte han 53 kamper (11 mål), 16 av dem som SIF spiller (2 mål). Han er en av landets aller, aller største fotball-legender, og svært sentral i det beste landslaget Norge noensinne har hatt – Drillo-epoken.  

Jostein la opp etter 2002 sesongen, og gikk da inn i SIF administrasjonen. Først som markedsmedarbeider, før han overtok det sportslige ansvaret. I en periode fungerte han også som daglig leder, og var svært sentral med å få på plass en avtale med Drammenspatriotene i 2005. 

Jostein Flo har mye av æren for Strømsgodsets sportslige fremganger, og at vi nå har stått i Eliteserien i 18 strake sesonger. Seriegullet i 2013, sølvmedaljene i 2012 og 2015 – samt de uforglemmelige kampene i Europacupene er høydepunkter Jostein Flos navn for evig og alltid vil være forbundet med i denne klubben.  

Jostein Flo er jo en av landets største kjendiser, noe vi sjelden tenker på i det daglige. På arbeidsplassen er Jostein et midtpunkt med sitt humør, sitt engasjement og sin utømmelige kunnskap.

— Rune Marthinsen
Jostein Flo er jo en av landets største kjendiser, noe vi sjelden tenker på i det daglige. På arbeidsplassen er Jostein et midtpunkt med sitt humør, sitt engasjement og sin utømmelige kunnskap. Han er egentlig en sjenert og ganske distre medarbeider og helt utrolig dårlig på å huske navn! Men han er en fantastisk historieforteller, en unik imitator (som vi tror han aldri viser fram utenfor SIF kontorene) og rett og slett en real, morsom og høyt respektert medarbeider og venn.  

Jostein Flo runder 60. Han er en av de beste spillerne som har spilt her, og en av de viktigste lederne som har jobbet her. Jostein Flo er – med andre ord – en av de mest betydningsfulle personer i Strømsgodsets utrolige historie! 

Gratulerer med dagen, Jostein! 
 – fra dine kollegaer, og hele Strømsgodset! 

Annonse fra Eliteserien: