Lundebakken tilbake som toppspillerutvikler

Kjetil Lundebakken (34) returnerer til Strømsgodset to år etter at han forlot klubben. Vestfossen-karen er vår nye toppspillerutvikler, og begynner i jobben i januar.

Annonse:

Bildetekst: Utviklingsleder Stian Lund og vår nye toppspillerutvikler Kjetil Lundebakken.

- Det er veldig gledelig å komme tilbake igjen. Jeg har følt meg veldig ønsket av klubben, og det har vært viktig for meg, sier han selv om å komme tilbake til Strømsgodset.

Kjetil Lundebakken kom først til Strømsgodset som spiller tilbake i 2006. Den gangen som en lovende midtbanespiller, og han fikk seks kamper for A-laget i 2008 og 2009, men etter 2011-sesongen måtte han legge skoene på hylla grunnet skader.

Fra og med 2012-sesongen og til og med 2022-sesongen jobbet han som trener i klubben. Først sju år i utviklingsavdelingen, før han i 2018 ble flyttet opp i A-lagsapparatet, som han var en del av i fire år.

Foran 2019-sesongen fikk han den stillingen han nå er ansatt i på ny, som toppspillerutvikler, mens han i 2021 og 2022 også var en viktig bidragsyter på treningsfeltet som assistenttrener under Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen – før han etter 2022-sesongen forlot Strømsgodset etter 16 sammenhengende sesonger i klubben.

De to siste årene har han fått nye impulser som lærer på toppidrettslinja på Drammen videregående skole og som assistenttrener for vår nåværende utviklingssjef Stian Lund i Notodden i PostNord-ligaen, før han i mai i år ble ansatt som kretsansvarlig for spillerutvikling i NFF Buskerud. I tillegg er han godt i gang med praktisk-pedagogisk utdanning.

- Det har vært fint å ta et lite steg ut av bobla, og det har på mange måter vært en lærerik periode. Jeg vil spesielt takke NFF Buskerud for at de ga meg muligheten til å jobbe for dem. Dette har gitt meg en ballast som jeg tar med meg videre.

Nå er han altså tilbake i SIF-tøy og klar for å legge fokuset sitt på å hjelpe våre fremste talenter med å ta de neste stegene for å slå gjennom på A-laget.

- Jeg må bare si at jeg gleder meg til å begynne i rollen. Det er ekstremt spennende å jobbe med spillere i denne kategorien. Jeg mener jeg har den kompetansen som skal til for å hjelpe disse spillerne med å ta de neste stegene.

- Også ser jeg frem til å jobbe med folkene i Strømsgodset igjen, og gjøre det jeg kan for å bidra til det beste for klubben, fortsetter han.

Bilde av Kjetil Lundebakken fra tiden som assistenttrener i 2021.
Kjetil Lundebakken fra tiden som assistenttrener i 2021. Foto: Børre E. Helgerud

Utviklingsleder Stian Lund gleder seg over å få Kjetil tilbake til Strømsgodset, og ser frem til å samarbeide med 34-åringen han tidligere har jobbet sammen med både i Strømsgodset og i Notodden.

- Med Kjetil får vi inn en som har gått Godset-skolen, som kan Godset-kulturen og som kjenner klubben godt. Han har tilegnet seg masse erfaring og kompetanse fra ulike roller, og han har referanser på hva som skal til for å bli toppspiller. Vi er utrolig glade for å ønske Kjetil velkommen tilbake til Strømsgodset, sier utviklingsleder Stian Lund.

Etter at Mounir Hamoud tragisk gikk bort på sin aller første dag som toppspillerutvikler i februar har klubben brukt god tid på å finne erstatteren hans. Det som har vært et ufravikelig krav er å finne en person med sterk drivkraft etter å være den beste toppspillerutvikleren – som setter den enkelte spiller først.

- Vi har vært i samtaler med flere kandidater, men Kjetil seilte opp som det klart beste alternativet for Strømsgodset. Han er strukturert, detaljorientert, hardtarbeidende og faglig sterk, og ikke minst flink med folk. Han viser en sterk motivasjon for å utvikle fremtidige toppspillere, og hans inntreden vil være med å løfte utviklingsarbeidet i klubben, sier Lund.

- Toppspillerutvikleren skal følge våre fremste talenter, være tett på i hverdagen og hjelpe dem til å ta nye steg mot veien mot A-laget. Det er en betydningsfull stilling for enhver klubb med ambisjoner om å være gode på spillerutvikling, sier Godsets utviklingssjef.

Vi ønsker Kjetil Lundebakken hjertelig velkommen tilbake til Strømsgodset!

Annonse fra Eliteserien: