Marko på A-landslaget

Marko Farji (20) er tatt ut på Iraks A-landslag for første gang.

Annonse:

Marko Farji, som fikk fem innhopp og én kamp fra start i Eliteserien forrige sesong, har fått et lite gjennombrudd på A-laget i vårsesongen. Den 20 år gamle kantspilleren har vært på banen i samtlige ti seriekamper så langt, og fått muligheten fra start i ni av dem.

Nå belønnes han med sitt aller første uttak på Iraks A-landslag. Fra før står han med sju U23-landskamper på CVen.

- Det var stort å få lov til å representere Irak, og det var mye større enn jeg forventet med folk, fans og media. Samtidig var det en annen kultur og en ny utfordring, og det var en morsom opplevelse, sa han etter U23-debuten, hans aller første kamp med flagget på brystet, i mars i fjor.

Nå er det VM-kvalifiseringskamper mot Indonesia og Vietnam som står for tur. Irak topper sin gruppe etter de fire første kampene, og er allerede kvalifisert til tredje kvalifiseringsrunde som begynner til høsten.

- Det blir to store kamper, og mye å glede seg til, sier 20-åringen om de to kommende kampene, hvor han altså kan få sin A-landslagsdebut for foreldrenes hjemland.

Se intervjuet med Marko i etterkant av landslagsuttaket her:

Før han setter seg på flyet og slutter seg til landslaget skal det imidlertid kjempes om tre poeng mot Odd på søndag. Kantspilleren gleder seg til ny hjemmekamp på Marienlyst, og har klare ambisjoner om å bygge videre på den gode sesongstarten.

- Jeg synes sesongen har vært ganske fin, både individuelt og som lag, men jeg føler også at jeg har mye å gå på. Jeg har mye målpoeng i meg, som jeg ikke har fått vist ennå, og jeg håper å få mer ut av det.

Kjøp billett til søndagens kamp mot Odd her:

Kampannonse Strømsgodset - Odd
Annonse fra Eliteserien: