Oppsummering av landslagsperioden: Logi scoret for Island

SIF-spillerne Logi Tómasson, Elias Melkersen og Andreas Heredia-Randen har alle spilt med flagget på brystet den siste uka.

For tredje gang på rad var vår venstreback Logi Tómasson med i den islandske A-landslagstroppen, og der han i september spilte sin aller første tellende landskamp gjorde han seg nå virkelig bemerket med flagget på brystet.

Logi og Island spilte to kamper i UEFA Nations League i løpet av samlingen, mot Wales og Tyrkia. Mot Wales kom Logi inn ved pause, da Island lå under 2-0, men nærmest på egenhand hentet han opp gjestenes ledelse.

Først reduserte han til 1-2 med en flott scoring med utsiden av foten, slik vi ofte har sett han gjøre det i SIF-drakt, og tre minutter senere kom han seg forbi Wales-forsvaret og sendte ballen via keeper og i mål.

Den siste scoringen ble i ettertid kreditert som et selvmål - men likefullt var det to meget gode individuelle prestasjoner av Logi som gjorde at Island slo tilbake og sikret ett poeng.

24-åringen ble belønnet med startplass i den påfølgende kampen mot Tyrkia, der han spilte hele kampen. Island tok tidlig ledelsen, og etter at Tyrkia snudde kampen utlignet de til 2-2 med sju minutter igjen, men to sene scoringer fra gjestene gjorde at det ble 4-2-tap for Logi og Island.

To innhopp for Melkersen

Elias Melkersen har tilbrakt den siste uka på U21-landslaget, slik han også gjorde i den forrige internasjonale perioden. Denne gangen var det duket for den avgjørende fasen av EM-kvalifiseringen og to nøkkelkamper mot Irland og Tyrkia.

I bortekampen mot Irland kom Elias inn ti minutter før slutt, da Norge lå under 1-0. På overtid scoret Andreas Schjelderup det viktige utligningsmålet som sørget for at Norge fortsatt var med i kampen om playoff foran siste kamp mot Tyrkia.

Mot Tyrkia på tirsdag vant Norge 5-1, og her kom Elias inn etter 77 minutter. Seieren gjør at Norge gikk forbi Irland og opp på 2. plass - og dermed er videre til EM-playoff. Her venter en av de andre gruppetoerne, og playoff-kampene spilles i neste internasjonale periode i november.

Forberedelser til EM-kvalifisering for Heredia-Randen

Andreas Heredia-Randen (for tiden på utlån i MIF) var med i G18-landslagstroppen som testet seg mot toppnasjonene Spania og Tyskland og EM-klare Romania foran den første runden i kvalifiseringen til U19-EM i november. Selve mesterskapet spilles neste sommer.

Andreas kom inn etter en times tid i den første kampen mot Romania, som Norge vant 2-0, før han startet de to kampene mot Spania og Tyskland. Mot Spania, hvor han spilte 82 minutter, hentet Norge opp Spanias 2-0-ledelse til 2-2, før Spania avgjorde kampen like etter at Andreas ble byttet ut.

Mot Tyskland spilte han hele kampen, som Tyskland vant 2-0.

Andreas Heredia-Randen og G18-landslaget skal møte Estland, Georgia og Sverige i den første runden i EM-kvalifiseringen og alle kampene spilles på Borås Arena.

Det er totalt 13 grupper i den første runden i EM-kvalifiseringen og de to beste i hver gruppe går videre til eliterunden sammen med den tredjeplassen som har best resultater mot de to beste lagene i sin gruppe. Portugal er direktekvalifisert til eliterunden som spilles til våren.

De syv gruppevinnerne i eliterunden går til EM sammen med arrangørlandet Romania. Mesterskapet spilles fra 13. til 26. juni neste år.