Vil bidra til bedre lokalsamfunn

Med Blåtimen ønsker Strømsgodset å bidra til et bedre lokalsamfunn. Les mer om prosjektet her.

Annonse:

Tirsdag formiddag ble vårt nye samfunnsprosjekt presentert for media på Gulskogen barnehage. Godset-spillerne Mounir Hamoud og Jakob Glesnes var populære innslag for småtassene som holder til på andre siden av SIF-huset.

Det overordnede målet med Blåtimen er å bidra til å skape et bedre lokalsamfunn - og da spesielt for barn og unge.

Blåtimen går i klartekst ut på at Strømsgodset tilbyr blåtimer til barnehager, skoler, sykehus og idrettslag i distriktet. Blåtimen er en time lang og målet er å overføre kunnskap, holdninger, verdier og inspirasjon fra det arbeidet Strømsgodset gjør på daglig basis.

Vårt mål er å gjennomføre 200 blåtimer i løpet av det neste året.

Blåtimen er et unikt prosjekt som Strømsgodset gjør i samarbeid med Drammen kommune, gjennom kompetansesenteret for barnehage, skole og oppvekst. 

Et bedre lokalsamfunn

Leder for samfunnsansvar i SIF, Lage Sofienlund, er primus motor for Blåtimen - og de øvrige aktivitetene vi gjør ut mot lokalsamfunnet. Her forteller han hva konseptet dreier seg om:

- Dette er et forsøk på å ta enda mer samfunnsansvar og bidra mer ut mot lokalsamfunnet. Vi har sagt at vi ønsker å bidra til et bedre lokalsamfunn – og spesielt for barn og unge. Blåtimen er et prosjekt der vi skal dra ut til lokal skoler, lokale barnehager og lokale klubber, der vi skal dele av den kompetansen vi har. Det er kjernen i konseptet, forteller han.

For Lage handler Blåtimen først og fremst om to overordnede aspekter.

- For det første tror vi at vi kan en del i Strømsgodset. Vi kan en del om trening, vi kan en del om lagbygging, vi kan en del om personlig utvikling, vi kan en del om å jobbe for å nå mål, for at hver enkelt skal få ut potensialet sitt, og vi tror vi kan dra ut og dele av det til barn og unge – og forhåpentligvis berike dem, sier han engasjert.

- Den andre siden er rollemodellens kraft. At rollemodellene kan bidra til holdningsskapende arbeid. Derfor ønsker vi å dra ut og si nei til rasisme, vi ønsker å ta avstand fra mobbing, vi ønsker å snakke om hvordan man kan bidra til bedre integrering. Vi ønsker rett og slett å være forbilder og foregangseksempler på disse tingene.

Samarbeidsprosjekt

Blåtimen er konseptet der spillere, trenere og ledere i Strømsgodset reiser ut og gjennomfører en time med et faglig innhold, der våre rollemodeller skal inspirere barn og unge i hele byen til en bedre oppvekst.

- Vi prøver å treffe de stedene der barn og unge er. Og hvis vi skal treffe alle og ikke bare de som driver med fotball, så er vi nødt til å tenke litt bredere enn å bare dra ut på fotballskoler. Derfor fikk vi til dette fantastiske samarbeidet med Drammen kommune, og skolene og barnehagene, som gjør at det er mulig for oss å komme ut, forteller Lage Sofienlund.

Samarbeid er et nøkkelord for å få konseptet Blåtimen til å fungere best mulig. Vi har hatt en svært konstruktiv og god dialog med Hilde Schjerven som er leder for kompetansesenteret. Strømsgodset ønsker også å spille på lag med Buskerud idrettskrets i vårt arbeid for et bedre lokalsamfunn.

- Det er viktig å spille på lag med Hilde og resten av kompetansesenteret, og det viktig for oss at alle barnehager og skoler er positive til dette. Det er de som skal bruke oss, og det håper vi jo at de gjør. Og så er det viktig å spille på lag med Buskerud idrettskrets og alle de lokale klubbene. Vårt formål er ikke å tråkke i salaten deres, men derimot servere noe som skal kunne berike, sier Lage.

Den første Blåtimen finner sted mandag 29. august, og deretter kommer det til å gå slag i slag fremover.

- Vi kommer nå til å kontakte barnehager og skoler og si at vi er klare. Idrettsklubber vil vi kontakte noe senere i høst. Her er det bare å vente på invitasjon. Vi gleder oss, sier Lage Sofienlund.

Høres dette interessant ut? Send en mail til [email protected] og bestill en Blåtime.

Annonse fra Eliteserien: