G19 slo IFK Göteborg

Onsdag slo G19-laget vårt IFK Göteborg 5-3 på Marienlyst i generalprøven for UEFA Youth League-kampene mot AZ Alkmaar.

Annonse:

Om to uker kommer de nederlandske mesterne AZ Alkmaar til Marienlyst for å møte vårt juniorlag i UEFA Youth League - ungdomsversjonen av Champions League.

Våre juniorer er godt i gang med forberedelsene til storoppgjørene mot AZ, og i går ble generalprøven gjennomført på Marienlyst, mot de svenske mesterne IFK Göteborg, som selv er kvalifisert til Youth League.

- Vi ønsket å møte et lag som holder høyt nivå og er i en lignende setting som oss. Vi visste at IFK er et spillende lag som også er opptatt av å presse høyt, og ville teste vår spillmodell og vårt presspill opp mot et lag som har de styrkene som IFK har, sier G19-trener Tobias Torgersen.

Bilde av G19-trener Tobias Torgersen.
G19-trener Tobias Torgersen. Foto: Børre E. Helgerud

Her fikk vi servert en målrik 1. omgang, der vi tok ledelsen tre ganger, mens våre svenske motstandere utlignet hvert ledermål.

Samuel Silalahi scoret kampens første mål da han satte en retur etter straffe fra Fredrik Ardraa i nettmaskene, før gjestene utlignet snaue ti minutter senere på en overgang der vi sto i ubalanse etter en dødball.

Det tok imidlertid ikke mer enn fire minutter før vi var tilbake i ledelsen etter et strålende angrep. Midtstopper Kevin Lacle slo en god ball opp til Fredrik Ardraa i mellomrommet, og ballen gikk videre til Émil Haldorsen og deretter til høyreback Sigurd Dystland på overlap. Han slo ballen inn foran mål, der den etter litt om og men havnet i beina til Navend Mashoud Ahmad - som satte inn vårt andre mål.

Igjen svarte gjestene raskt, denne gangen på et frispark som ble slått inn i boksen og headet i nettet.

Vi gikk deretter i ledelsen for tredje gang, etter strålende forarbeid av vår yngstemann, 16 år gamle Émil Haldorsen. Han fant Henning Myrvang foran mål, som banket ballen i stolpen, via en IFK-forsvarer, og i mål.

Men også etter denne scoringen slo IFK tilbake umiddelbart, da de fikk tildelt straffe, so ble kontant satt i mål.

- Det svingte mye i 1. omgang, hvor det var mye «hawaii». Vi er gode i det spillet, håndterte det best og skapte også mest.

Etter en intens og innholdsrik første omgang, med tre scoringer til hvert lag, ble den andre omgangen av det mer kontrollerte slaget. 

- Jeg er veldig fornøyd med justeringene våre i 2. omgang, som vi kontrollerte i mye større grad. Vi viser at vi er gode i det spillet også, og det er jeg fornøyd med.

Etter en times tid tok vi ledelsen for fjerde gang i kampen da vi fikk vårt andre straffespark etter strålende spill. Navend Mashoud Ahmad vant ballen etter IFK-hjørnespark, og ballen havnet hos Fredrik Ardraa, som satte full fart mot gjestenes mål - før han ble lagt i bakken innenfor 16. Fra straffemerket sendte innbytter Adrian Selliah oss i ledelsen.

Kampens siste mål ble scoret av Émil Haldorsen etter forarbeid fra Jørgen Bukten og Navend Mashoud Ahmad på venstresiden. Også denne gangen kom Henning Myrvang til avslutning, og på returen kunne Émil kontrollert sette inn vårt femte og siste.

- Alt i alt var det en god gjennomkjøring i en generalprøve. Intensiteten, energien og tilstedeværelsen i det vi leverte er det jeg sitter igjen med som mest imponerende.

Nå er det halvannen treningsuke som gjenstår før AZ Alkmaar står på motsatt banehalvdel på Marienlyst onsdag 23. oktober. Helgen før skal det også spilles en kamp i Norsk Tipping-ligaen, der Lillestrøm 2 er motstander.

- Nå tar vi med oss de svarene fra gårsdagen inn i en god treningsuke i neste uke, hvor vi vil få på plass de detaljene som er viktig inn mot kampene som venter.

- Så vet vi jo at det som venter oss er høyt, høyt juniornivå, og at det er viktig at vi er på vårt aller beste i disse kampene hvis vi skal gå videre. Samtidig går vi inn i kampene med stor tro på at vi kan matche dem, og at vi på vårt beste har en god mulighet til å gå videre.

Kjøp billett til hjemmekampen mot AZ Alkmaar her:

Kampannonse SIF G19 - AZ G19
Annonse fra Eliteserien: