Møter AZ Alkmaar i Youth League

Onsdag kl. 19:00 spiller Strømsgodsets juniorlag tidenes første kamp i UEFA Youth League på Marienlyst stadion. På motsatt banehalvdel står et av Europas beste juniorlag i AZ Alkmaar. Skulle vi ta oss videre til 3. runde ligger Manchester United i potten.

Annonse:

Se intervju med to av lagets nøkkelspillere, Fredrik Ardraa og Sigurd Dystland, dagen før det første oppgjøret her:

Vi er kvalifisert til den årets sesong av UEFA Youth League gjennom NM-gullet forrige sesong - det første på G19-nivå i klubbens historie.

UEFA Youth League er U19-versjonen av UEFA Champions League, og første del av turneringen er delt i to. Den ene delen av turneringen, UEFA Champions League Path, spilles likt som Champions League, der alle lag som er kvalifisert til Champions League også er kvalifisert til Youth League. Her spilles det seriespill i høst på lik linje som i Champions League.

Den andre delen av turneringen, Domestic Champions Path, er den delen av turneringen hvor vi er med. Her konkurrerer lagene som har kvalifisert seg via hjemlige turneringer.

I Domestic Champions Path spilles det tre runder før turneringen slås sammen til sluttspill mellom lagene i begge delene av turneringen. Vi er direkte kvalifisert til 2. runde, og i Nyon i Sveits ble nederlandske AZ Alkmaar trukket som vår motstander.

Kampene spilles slik:

Strømsgodset - AZ Alkmaar
Onsdag 23. oktober kl. 19:00
Marienlyst stadion

Kjøp billett til Strømsgodset - AZ Alkmaar her

AZ Alkmaar - Strømsgodset
Onsdag 6. november kl. 18:00
AFAS Training Centre

AZ Alkmaar har kvalifisert seg til Youth League gjennom å vinne den nederlandske æresdivisjonen for U18 forrige sesong.

Så sent som i 2022/23-sesongen gikk de også helt til topps i Youth League etter å ha slått Hajduk Split i finalen. Forrige sesong røk de mot Porto i 8-delsfinalen etter å ha tapt 4-3 sammenlagt. På veien dit slo de blant annet fjorårets norske representant Molde 6-3 sammenlagt.

Også 3. runde ble trukket i dag, og for vinneren av kampene mellom oss og AZ Alkmaar venter vinneren av Manchester United og FK Zalgiris / The New Saints (møtes i 1. runde). Kampene i 3. runde spilles 27. november og 11. desember.

Annonse fra Eliteserien: